sobota 14. januára 2012

Bryndzové pirohy

Mať doma manžela zo Spiša to nie je len tak. Napríklad také pirohy nezje iné ako bryndzové. My západniari sme zvyknutí robievať pirohy makové plnené lekvárom, to však vraj "nie sú pirohy" ! Neostáva mi teda nič iné ako sa prispôsobiť, a musím povedať že tentokrát to nie je také ťažké :)

CESTO :
500 g polohrubej múky
1 vajce
2 dcl vody
1,5 lyžičky soli

PLNKA:
600 g uvarených zemiakov v šupke
100 g bryndzi
2 lyžice masla
asi 2 lyžice majoránky
soľ

+ kyslá smotana

POSTUP:
1. Zemiaky v šupke uvarené si nastrúhame

2. Do cesta pridáme 2 lyžice zo zemiakov

3. Ku zemiakom pridáme bryndzu, maslo

4. Pridáme soľ a najemno rozdrtenú majoránku

5. Cesto rozvaľkáme, vykrajujeme a naplníme plnkou

6. Dôkladne ich zatvoríme a dáme variť

Ako taký bonus sú u nás vysmažené na panvici :)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára